Maken uw werknemers veel overuren?

Overuren

Maken uw werknemers de laatste tijd ook veel overuren? Dan hebben wij interessant nieuws voor u! U mag gedurende heel 2020 de lage WW-premie blijven betalen.

Premiedifferentiatie

Sinds 1 januari 2020 is in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) verankerd dat de WW-premies afhankelijk zijn van het soort arbeidscontract.

 

Er bestaat een lage (2,94%) en een hoge (7,94%) WW-premie, waarbij voor een vaste arbeidsovereenkomst de lage WW-premie betaald wordt. Voorwaarden zijn dan wel dat het arbeidscontract schriftelijk is vastgelegd voor onbepaalde tijd en mag het geen oproepovereenkomst zijn. In de aangifte loonheffingen moet u aangeven dat uw werknemer dan in de lage WW-premie valt.

Uitzondering bevestigt de regel

Soms moet u voor uw werknemers met een vast arbeidscontract, die aan de genoemde voorwaarden voldoen, alsnog de hogere WW-premie betalen. Dit is het geval als uw werknemer overuren maakt. Als het verschil meer is dan 30% van de in het contract vastgestelde uren, moet u alsnog de hogere premie betalen.

Maar nu even niet

De overheid heeft deze bepaling opgeschort. Betaalt u voor uw medewerker dus de lage WW-premie, maar maakt deze werknemer veel overuren in 2020? Dan blijft u de lage WW-premie betalen. Zo wil de overheid tegemoet komen aan sectoren waar door het coronavirus veel wordt overgewerkt. U hoeft de WW-premies op dit punt dus niet te herzien. Dit is een gevolg van de Covid-19 periode. Een stimulans vanuit de overheid.

020 280 94 90

Ons kantoor is gevestigd aan de Gyroscoopweg 146 te Amsterdam. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking op onze vestiging of uw lokatie.

Share it