Verlenging aanvraagtermijn Loonkostenvoordeel (LKV)

Blog visual

Door de ongekende omstandigheden en scherpe maatregelen vanwege het corona-virus, heeft het UWV besloten om de aanvraagtermijn van loonkostenvoordeel te versoepelen voor werkgevers.

De aanvraag voor de financiële regeling loonkostenvoordeel, is een expertise waar CESforlife al jarenlang vele werkgevers mee ontzorgt. Met een tijdelijke verlenging van 3 naar 6 maanden is er nu tijdelijk twee keer zoveel tijd om de aanvraag te doen.

Waaruit bestaat het voordeel?

Het loonkosten voordeel is een financiële regeling, waardoor u als werkgever een tegemoetkoming ontvangt in de loonsom voor werknemers uit beroepsgroepen die lastiger aan werk komen.

 

Om hierop aanspraak te maken, analyseren de EVS-deskundigen van CESforlife uw nieuwe werknemers en vragen wij voor de desbetreffende werknemers een doelgroep verklaring aan. Wanneer deze aanvraag wordt goedgekeurd, kan het loonkostenvoordeel voor deze werknemer tot 3 jaar gelden.

Aanspraak verloopt volledig na termijn

Na het verstrijken van deze aanvraagtermijn vervalt het recht op loonkostenvoordeel voor de desbetreffende werknemers. Het is daarom erg belangrijk om op tijd te weten of er voor nieuwe werknemers recht is op loonkostenvoordeel

Om in aanmerking te komen voor het loonkostenvoordeel van uw werknemer is het van belang dit tijdig te overleggen met uw werknemer. Normaal gesproken kan dit tot 3 maanden na de indiensttreding gedaan worden en bij ons doorgegeven worden. Door de corona-crisis lukt het soms niet om dit tijdig te overleggen. Bijvoorbeeld omdat uw werknemers thuiswerken.

Fiscale Scan

Bedrijven laten vaak onbewust geld liggen doordat ze niet goed of onvolledig op de hoogte zijn van de laatste regels, subsidies en vergoedingen. Zo betalen veel bedrijven te veel loonbelasting zonder zich dat bewust te zijn. Dat kan anders. CESforlife heeft in de ruim 11 achterliggende jaren veel expertise opgebouwd. Hierdoor kunnen wij het te veel betaalde belastinggeld op het gebied van arbeid en sociale regelingen voor u, met terugwerkende kracht van 5 jaar, terugvorderen. Ook weten wij precies van welke subsidies en vergoedingen u gebruik kunt maken.

020 280 94 90

Ons kantoor is gevestigd aan de Gyroscoopweg 146 te Amsterdam. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking op onze vestiging of uw lokatie.

Share it